Earlier this year, Aesop launched a new counter in Berlin’s historic KaDeWe (Kaufhaus des Westens) department store. Constructed between 1905 and 1907, this significant site came to be regarded mid-century as symbolic of Germany’s post-war Wirtschaftswunder; the counter’s design speaks with sensitivity to the building’s original character.
Distinguished by neutral tones of subtle variation, the 15-square metre corner space is formed by counters and wall volumes clad in grey-brown powder-coated metal, accented by brass fixtures and recessed shelving dressed in walnut veneer. Countertops and demonstration sinks of locally sourced yellow-tinged Jura Marble complement the dominant palette and existing flooring.
Oriented around a structural column, the centrepiece is an elegantly realised counter inlaid with a grid of metal trays. Reconfigurable, these units offer a uniquely flexible home for product display and storage.
Customers can explore and select from a complete range of skin, hair and body care products, distinguished by botanical and laboratory-generated ingredients of the highest quality.